یکی از اهداف جانبی شرکت در دوره های آموزشی دریافت گواهینامه یا همان certificate است که برای ارائه به دانشگاهها یا سازمان ها و شرکت های استخدام کننده به درد می خورد. این گواهی نامه تصدیق می کند که فراگیر در فلان دوره شرکت کرده و نمره قبولی اخذ و در آن موضع مهارت کسب نموده است.
اعتبار این گواهینامه در وهله اول متأثر از کیفیت دوره مذکور است. هرچه کیفیت دوره بالاتر باشد بطور خودکار گواهینامه آن دوره نیز معتبرتر خواهد بود.
وقتی موسسه ای سالهاست دوره های باکیفیت برگزار می کند بصورت خود بخود شهرت و خوشنامی کسب می کند و گواهینامه هایی که برای دوره هایش صادر می کند دارای اعتبار می باشند. این گواهینامه ها توسط شرکت ها و سازمان هایی که به استخدام نیرو دست می زنند، شناخته شده اند و براحتی این گواهینامه ها را از متقاضیان می پذیرند.
در این بین رویه ای نامناسب باب شده است که اعتبار برخی گواهینامه ها را زیر سوال برده و آن خرید مدرک با پرداخت پول و بدون گذراندن دوره می باشد. این روند نامبارک، دامنگیر برخی دانشگاهها و موسسات شده ولی برخی دیگر حاضر به فداکردن کیفیت به پای کمیت نشده و همچنان در حوزه تخصصی خود پیشرو هستند.
***********************************************
آیا می دانید مدارک صادر شده برای دوره های مجازی مرکز دانش عطران توسط معاونت استخدامی وزارت نیرو، تأیید شده است؟
***********************************************
بدعت دیگری که دامن گیر تقریباً همه چیز است احساس عدم اعتماد به بخش خصوصی در مقابل بخش دولتی است. همه بصورت ناخودآگاه و بدون داشتن دلیل منطقی، دولت را به شرکت ها و موسسات خصوصی ترجیح می دهیم. با اینکه در دهه ها و سالهای اخیر کیفیت پایین آموزش در دانشگاهها را به عینه می بینیم همینطور کیفیت پایین خدمات دهی بخش های دولتی چیزی نیست که بر کسی پوشیده مانده باشد؛ ولی بازهم از این باور دست بردار نیستیم.
همزمان در کشورهای پیشرفته تر، موسسه هایی هستند که خود بخش دولتی در صورت نیاز به آنها رجوع می کند. از جمله موسسه ISO، موسسه جانسون اند جانسون (ISI)، موسسه Elsevier و دهها و صدها شرکت و سازمان خصوصی دیگر که نبض علم و اقتصاد جهان را در کنترل دارند. نمود این بدعت در امر آموزش، درخواست گواهینامه هایی است که مورد تأیید یک بخش دولتی باشد.
حقیقت اینست که اگر می خواهیم از غافله کیفیت در جهان عقب نمانیم ناچار باید ظواهر را کنار بزنیم و چشممان فقط کیفیت را ببیند. اگر دوره ای کیفیت لازم را دارد نباید معطل کنیم چون علاوه بر یادگیری بهتر هزینه آموزش نیز در ایران ارزانتر است. توصیه ما اینست که اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید هرچه نیاز دارید یاد بگیرید بعد بروید. این تصور که همه چیز آنطرف بهتر است، اشتباه است. این را تجربه کسانی می گوید که رفته اند و باز برای آموزش برگشته اند.
***********************************************
آیا می دانید 37 % خریداران دوره های مجازی مرکز دانش عطران ایرانیان خارج از کشور هستند؟
***********************************************
در نهایت زمانبندی و چارت دوره های مجازی است که باعث ابهاماتی شده است. پیشفرضی که در مورد آموزش در گوشه ذهنمان جا خوش کرده، اینست که هر چی طول دوره بیشتر دوره بهتر؛ و به همین ترتیب قیمت دوره را با زمان آن می سنجیم. در حالیکه این باور از بیخ و بن اشتباه است. با اینکه همه مان این تجربه را در دانشگاه داشته ایم ولی هنوز دلمان رضا نمی دهد. چه کلاسها که ساعتها استاد حرف زده ولی هیچ چیز یاد نگرفته ایم و چه کلاسهایی که 1 ساعت تدریس آن برابر بوده با یادگیری مطالبی مهم که تا آخر عمر به دردمان می خورد.
چه بسا دوره هایی وجود دارد که در عرض 2 ساعت همه مطالب کلیدی مرتبط با موضوع را بیان کرده طوریکه با گذراندن آن دوره، می توانید یک پروژه یا پایان نامه را خودتان به تنهایی انجام دهید.
با این اوصاف اگر به وقت، هزینه و کیفیت اهمیت می دهید همچنان بهترین انتخاب، آموزش مجازی است.
***********************************************
لیست دوره های مجازی مرکز دانش عطران
***********************************************
نویسنده: ملیکا مرادی
کتابهای مرتبط با کسب و کار اینترنتی